Monday, October 3, 2011

Panduan untuk kerja rumah

1. Apabila menulis tugasan kerja rumah di papan memberikan banyak masa untuk pelajar disleksia untuk menulis mereka dan memastikan tarikh yang wajar dimasukkan.
2. Apabila memberi kerja rumah memberi pelajar disleksia cukup bekerja untuk mengamalkan konsep tetapi tidak begitu banyak yang terlalu banyak masa diperlukan untuk menyiapkan kerja rumah (contohnya 12 daripada 20 soalan matematik).
3. Periksa apa yang mereka telah diturunkan untuk memastikan setiap pelajar telah disalin jangkaan kerja rumah dengan betul.
4. Atau mempunyai nota dengan tugasan kerja rumah untuk pelajar disleksia.
5. Pastikan arahan kerja rumah yang padat dan difahami.
6. Pastikan pelajar mempunyai buddy kerja rumah yang tinggal dekat dengan dia / dia supaya mereka dapat menjelaskan jangkaan.
7. Laman web sekolah di mana pemberian dan keperluan bagi projek-projek yang diberikan boleh disemak adalah amat berguna dalam kes mereka lupa untuk membawa pulang nota.
8. Salinan kedua berguna untuk tugasan tidak segera dibayar, menyimpan di rumah dan satu dalam buku kerja. Dengan cara ini, jika buku kerja adalah lupa, dia / dia masih boleh bekerja pada projek atau kajian mereka bagi ujian mereka. Ramai guru yang tidak tawaran ini kerana kekangan kewangan, tetapi diberi peluang, ibu bapa boleh bersetuju untuk membayar salinan tambahan.
9. Mengambil kira apa tambahan kerja rumah pelajar akan diberikan dari guru-guru lain. Jika setiap guru memberikan pelajar 45 minit kerja rumah times 6 kelas, ia adalah mustahil bagi mereka untuk menyalesaikannya

Fay Dunbabin
03 Februari